Sådan bidrager du til DHHU

Fra DHHU
Skift til: Navigation, Søgning

OBS! I denne hjælpeartikel bliver der omtalt en række "Knapper" i forbindelse med oprettelse af artikler - mange af disse er desværre blevet slettet under en opdatering af DHHU. Vi arbejder på en løsning!

Hvad må man tilføje?

Udgivelser

ALLE danske hip hop musikudgivelser må tilføjes. Både CD, LP, CD Singles, 12" Singles, DVD, VHS osv. Ikke-danske udgivelser må kun tilføjes hvis de f.eks. er produceret af danske producere, hvis der er mange danske hip hop kunstnere på eller hvis den har en eller anden form for sammenhæng med dansk hip hop. Et eksempel på dette er Jahi's album SoulHop - The Breakthru eller Boulevard Connection's Sut Min Pik EP. Hvis en dansk producer kun har produceret et enkelt track på en ikke-dansk udgivelse, skal den ikke skrives ind som sin egen udgivelsesartikel, men blot noteres på kunstnerartiklen, et eksempel på dette er Sicknature. Hvis man er i tvivl om en udgivelse er egnet til at blive tilføjet, kan man kontakte DHHU.

Er udgivelsen genudgivet må både den originale og genudgivelsen tilføjes. Husk at skriv det i titlen!

Vi vil sætte pris på at alle udgivelser bliver skrevet direkte af fra coveret eller fra en anden pålidelig kilde! Vi vil dog fraråde at kopiere fra andre hjemmesider end DHHU's venner (Site Friends).

Kunstnere

Alle danske hip hop kunstnere, som har medvirket på mindst 1 fysisk udgivelse må tilføjes.

Hvordan tilføjer man en udgivelse?

Gå ind på Kunstnere og find artiklen for den kunstner, som har lavet udgivelsen. Findes der ikke en artikel endnu skal den laves først (se "Hvordan tilføjer man en kunstner"). Find artiklen for udgivelsen på kunstnerens artikel. Står udgivelsen ikke på kunstnerens artikel skal den tilføjes først (dette gøres ved en simpel redigering af artiklen). Tryk på linket til artiklen for at blive ført til en redigeringsside og så er det bare at skrive udgivelsen ind, med hjælp fra "Udgivelser"-knappen som man kan trykke på når man er på redigeringssiden.

Der findes både udgivelser med solister, grupper og diverse kunstnere. Her er eksempler på alle 3 og en hjælpeartikel der skal benyttes. Der er også hjælp til at indskrive den tekst som skal stå på udgivelses-artikler under hjælpeartiklen:

Solo: Se eksempel her. Se hjælpeartikel her

Grupper: Se eksempel her. Se hjælpeartikel her

Diverse: Se eksempel her Se hjælpeartikel her

Det er desuden tilladt at redigere i udgivelsesartikler hvis man har noget at tilføje/ændre.

DVD og VHS udgivelser

Nu har DHHU også åbnet op for video udgivelser. Det kan være meget forskelligt hvordan info'en står på disse udgivelser, men det vigtigste er at der bliver skrevet hvem der medvirker på udgivelsen.

Den eneste forskel mellem video udgivelser og musik udgivelser, er at der i videoudgivelsesartiklen også er et punkt som hedder "Medvirkende". Dette punkt er desuden også det vigtigste i en DVD og VHS udgivelse.

Eksempel på DVD udgivelse: Diverse / Kompilationer - Run For Cover TV Vol. 1, DVD

Eksempel på VHS udgivelse: Da-Jab feat. K-Lyle - Break The Chain, VHS

Se hjælpeartikel til DVD og VHS udgivelser her

Hvordan tilføjer man en kunstner?

Vil du tilføje en ny kunstnerartikel går du ind på Kunstnere og ser om kunstneren er på listen. Er det ikke tilfældet skal kunstneren tilføjes, dette gør man ved at søge på kunsternen med søgefunktionen, hvorefter man vil blive spurgt om man vil tilføje en artikel med navnet.

Se eksempel på kunstnerartikel her. Se hjælpeartikel her

Det er desuden tilladt at redigere i kunstnerartikler hvis man har noget at tilføje/ændre.

Når man opretter en ny artikel er det en god idé at søge efter kunstneren her på DHHU (eller bruge "Hvad henviser hertil" under Værktøjer), så man kan se alle de udgivelser der er blevet skrevet ind med kunstneren indtil videre.

Diverse/Kompilationer

Nogle udgivelser er kompilationer, det betyder at udgivelsen er forskellige tracks fra forskellige kunstnere. Kompilationer bliver sat under kunstnernavnet Diverse / Kompilationer, dog med undtagelser når det f.eks. er en DJ som har sat en udgivelse sammen, så skal udgivelsen stå under DJen's kunstnernavn.

Diskussion

På alle artikler kan man se et link under fanebladene som hedder "diskussion", dette kan bruges til at diskutere indholdet af artiklen. Kan f.eks. bruges hvis man er i tvivl om informationen er korrekt i artiklen.

Omadressere (Redirect)

Hvis en artist står med et alias i en udgivelse, f.eks. Per V i stedet for Per Vers, skal artiklen for aliaset omadressere (redirecte) til den rigtige artikel. Det gøres ved at at skrive KUN dette i artiklen:

#REDIRECT [[Navnet på artiklen]]

Indsætte billeder

For at indsætte et billede skal man først uploade det her!. Øverst i udgivelsesartikler skriver man så dette i et internt link:

Billede:NAVN PÅ FILEN|thumb| TEKST

I kunstnerartikler skriver man blot titlen på billedet (f.eks. PerVers.jpg) ind ved "Billede" i infoboksen. Derudover kan hertil skrive en note ved "Billede_note". Dette kan man læse mere om på denne artikel.

Til dig som ikke lige kan huske hvordan man linker internt, så er det så simpelt at man sætter teksten ind i [[ ]].

Brug af kategorier

Til og med den 18. maj 2008, skal der i bunden af alle udgivelsers og kunstneres artikler skrives kategorier ind. Det gør man ved at skrive "Kategori:TITEL PÅ KATEGORI" i et internt link. Dette er for at gøre listen over Udgivelser, Kunstnere og Tidslinje automatisk (førhen har det fungeret manuelt).

Læs om hvad der skal stå hvor, under hjælpeartiklerne til udgivelser og kunstnere.