Bumsestilen

Fra DHHU
Skift til: Navigation, Søgning

Skabelon:Infoboks kunstnere

Langt væk fra den glamour-agtige MTV/Boogie verden, langt væk fra bling bling, stjernenykker og tidens hiphop toner finder man Bumsestilen. Bumsestilen har rødder i oldschool hiphop og kommer derfra, hvor man ikke søger til sidemanden for inspiration. At være original og have sin egen lyd er efterhånden blevet en cliché, men når det kommer til Bumsestilen kan dette ikke diskuteres.

Bumsestilen er kendt for et fængende tekstunivers, der svinger bredt fra humoristiske punchlines i højt sarkastisk humør, henover selvransagende fortællinger om egen eksistens og hverdagslivet, til kærlighed af forskellige former. Alt sammen tilsat atypiske, men appellerende beats og et stænk af selvironi. Bumsestilen ligger, og har altid lagt, stabilt i den danske undergrundsscene. De har spillet i alle egne af landet og får folk til at kaste hænder i vejret hvor end de kommer frem. Også uden for hiphop miljøet. I ‘97 stillede de op til DM i Rap og fik en 5. plads. I ‘98 udgav de deres selvfinansierede demo uden titel. I ‘99 stillede de igen op til DM i Rap og vandt. Siden har de turneret med navne som Stilen R Profilen og Jyder Mæ’ Attityder og har medvirket på forskellige kompilations. Bl.a. Den Nye Skole - 100% Hiphop, DJ Swab Presents Half & Half, Top Niveau Records - Et Glimt Af Fremtiden, Echo Out Præsenterer - Spytbakken Mixtape Vol. 2 og mange flere.

I 2005 udgav gruppen pladen Naturligvis som blev modtaget positivt af både folket og anmeldere. Den var bl.a. månedens anbefaling på DR. Pladen er i dag en eftertragtet og udgået undergrunds klassiker. Siden 2005 er Bumsestilen gået fra en trio til en duo og består nu af Swab bag knapperne og Thomas T bag mikrofonen. Begge har udviklet sig meget og synes at have fundet sig selv og deres sted i et miljø hvor folk ellers synes at fare ud i alle hjørner. Lyden er blevet mere elektronisk og teksterne en smule mere seriøse, men der er ingen tvivl om at trofaste fans af Bumsestilen og Thomas T på ingen måde vil blive skuffet over de nye udgivelser.

Bumsestilen udgiver to vinyl EP’er på Idiotsikker Records i foråret/sommeren ’10 inkl. downloadkort med MP3. Når anden EP rammer gaden vil begge blive udgivet i en samlet CD- og MP3- albumversion, og hvem ved, måske også med lidt ekstra lir.

Egne udgivelser:

Bumsestilen - Bumsestilen, CDEP (Rap, Producering)

Bumsestilen - Naturligvis, CD (Rap, Producering)

Bumsestilen - Ude Af Trit Med Flokken Del 1, LP (Rap, Producering, Mixing)

Bumsestilen - Ude Af Trit Med Flokken Del 2, LP (Rap, Producering, Mixing)

Bumsestilen - Ude Af Trit Med Flokken, CD (Rap, Producering, Mixing)

Bumsestilen - Mens vi venter..., MP3 (Rap, Producering)

Bumsestilen - Skridt for skridt, MP3 Single (Rap, Producering, Mixning)

Bumsestilen - Ugens Uundgåelige, CD Promo Single (Rap, Producering, Mixning)

Gæsteoptræder/medvirker i øvrigt på:

Diverse / Kompilationer - Den Nye Skole - 100% Hiphop, CD (Rap)

Diverse / Kompilationer - DM I Dansk Rap 97, CD (Rap)

Diverse / Kompilationer - DM I Dansk Rap 99, CD (Rap)

Diverse / Kompilationer - Echo Out Præsenterer - Spytbakken Mixtape Vol. 2, CD (Rap, Producering)

DJ Swab Presents Half & Half, CD (Rap, Producering, Scratch)

DJ Swab Presents Half & Half, LP (Rap, Producering, Scratch)